
Kakaová bezlepková roláda
Ingredience
- 6 ks Vejce
- 50 g Cukr moučka
- 2 lžíce Kakao holandského tipu
- 2 ks Banán
- Šlehačka pařížská
Instrukce
- Žloutky vyšleháme s cukrem do běla a přidáme 2 lžíce kakaa (je lepší ho prosít). Bílky vyšleháme do tuha (přidávám špetku soli) a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků.Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně nalijeme směs.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C 8 minut ( záleží na troubě, já mám mini elektronickou a musím tak 11 minut).Po vytáhnutí z trouby překryjeme utěrkou a překlopíme - utěrka je vespod a pečicí papír nahoře. Počkáme cca 5 minut a papír sloupneme. S utěrkou srolujeme do rolády a necháme vychladnout.Po vychladnutí rozmotáme, potřeme vyšlehanou šlehačkou a poklademe banány. Opět srolujeme, necháme vychladnout v lednici přes noc.