krém z hlívy ústřičné
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- kus hlívy cca 150 g
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 litru zeleninového vývaru/vody
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl
- jablečný ocet
- na ozdobení: výhonky vojtěšky a koriandr nemusí být
Instrukce
- Na oleji orestujeme cibuli s větší špetkou soli. Přidáme na kostky nakrájenou hlívu a krátce orestujeme.
- Zalijeme vývarem/vodou, přidáme kmín a přivedeme k varu. Když vře, zeslabíme plamem a na mírném vaříme 10 minut.
- Polévku vypneme, přidáme česnek, majoránku a rozmixujeme.
- Podle potřeby přidáme vývar, abychom dosáhli požadované konzistence.
- Pokud chceme okyselit, přidáme trošinku jablečného octa.
- Podáváme zdobené čerstvými natěmi podle momentálních zásob.
zatím jsem nezkusila… , ale je to dobrý nápad 🙂
ať chutná 🙂
Zajímavá polévka. Já mám ráda zase všechny úpravy hub. Mohu ji vyzkoušet.
tak to Vám bude chutit =)
Samotné ingredience hrozně dobré. Ale je pravda, že osobně ač mám ráda houby, tak houbové polévky moc nemusím. Ale např. sušené houby do vývaru, to je dobrota. Stejně jako samozřejmě smaženice nebo houbová omáčka.
Já miluji houby na všechny způsoby, hlavně je i ráda sbírám, doufám, že letos bude hojná úroda jako minulý rok =)