Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
krém z hlívy ústřičné
Vytisknout recept
Kategorie
Polévka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
15
minutes
min
Celkový čas
25
minutes
min
Porce
3
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
1
lžíce oleje
kus hlívy
cca 150 g
1
cibule
1
stroužek česneku
1/2
litru zeleninového vývaru/vody
1
lžička mletého kmínu
1
lžička majoránky
sůl
jablečný ocet
na ozdobení: výhonky vojtěšky a koriandr
nemusí být
Instrukce
Na oleji orestujeme cibuli s větší špetkou soli. Přidáme na kostky nakrájenou hlívu a krátce orestujeme.
Zalijeme vývarem/vodou, přidáme kmín a přivedeme k varu. Když vře, zeslabíme plamem a na mírném vaříme 10 minut.
Polévku vypneme, přidáme česnek, majoránku a rozmixujeme.
Podle potřeby přidáme vývar, abychom dosáhli požadované konzistence.
Pokud chceme okyselit, přidáme trošinku jablečného octa.
Podáváme zdobené čerstvými natěmi podle momentálních zásob.