Go Back
+ servings

krém z hlívy ústřičné

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 3 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • kus hlívy cca 150 g
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 litru zeleninového vývaru/vody
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • jablečný ocet
  • na ozdobení: výhonky vojtěšky a koriandr nemusí být

Instrukce

  • Na oleji orestujeme cibuli s větší špetkou soli. Přidáme na kostky nakrájenou hlívu a krátce orestujeme.
  • Zalijeme vývarem/vodou, přidáme kmín a přivedeme k varu. Když vře, zeslabíme plamem a na mírném vaříme 10 minut.
  • Polévku vypneme, přidáme česnek, majoránku a rozmixujeme.
  • Podle potřeby přidáme vývar, abychom dosáhli požadované konzistence.
  • Pokud chceme okyselit, přidáme trošinku jablečného octa.
  • Podáváme zdobené čerstvými natěmi podle momentálních zásob.