Hovězí guláš s těstovinami
Ingredience
- 500 g hovězí kližky
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2-3 cibule
- 2 lžíce sušených rajčat
- gulášové koření
- 2/4 lvývar nebo voda
- polévkové koření s příchutí hovězího masa
- 2 lžíce sádla /nebo olej/
- sůl a pepře
Instrukce
- Maso si nakrájíme na menší kostky
- Cibuli najemno
- Papriky očistíme a nakrájíme na menší proužky
- Do tlakového hrnce dáme rozehřát sádlo, přidáme cibulku a osolíme
- Zamícháme a necháme asi 3 minuty restovat
- Přidáme maso, opět promícháme, restujeme
- Přisypeme gulášové koření /nebo červenou papriku, kmín, pepř, sůl, bobkový list, nové koření.../
- Vložíme čerstvou papriku
- 2 lžíce sušených rajčat
- Přilijeme vodu a pak tedy hovězí bujon nebo hovězí vývar a uzavřeme hrnec
- Když začne hrnec syčet, necháme ho 15 min a potom vypneme, a necháme maso dojít
- Kupuji kvalitní hovězí, tak se mi ještě nestalo, že by nebylo měkké
- Po otevření tlakového hrnce ochutnáme maso, a dochutíme omáčku, můžeme zahustit jíškou
- Já se snažím zahušťovat spíš nastrouhanou bramborou.
- Podáváme s těstovinami, knedlíky, nebo i brambory či rýže lze, jak kdo má rád.
Mňam.
gulas mam rada s knedlou, s cestovinami som ho este neskusala. a hlavne davam vela cibule je z nej vyborna stava.
my knedlíky už léta nejíme, když už, tak občas bramborové…. a cibuli já nemám ráda, pro mě je za trest, že tam vůbec nějakou musím dát 🙂
Dobrý recept.Hovězí jsem už dlouho neměla.
občas ho nakoupím na farmě nebo v Globusu
Leni, hned bych si dala! 🙂 A manžel taky. 😀
tak koupit kousek masa a uvařit, Anetko 🙂
Super recept, hovězí maso nejím, ale příteli určitě ukuchtím… 🙂
my hovězí maso milujeme… :-), ale moc často ho již nekupuji… a takto z půl kila masa, budeme mít 6 porcí jídel, tak to jde.
Mňam, no hovězí guláš jsem neměla hóóódně dlouho, musím se schválně příště podívat v Polsku, kolik tam chtějí za hovězí maso.
to se podívej, docela mě zajímá, zda i to se tam vyplatí koupit. Ale musí to být kvalitní maso, jinak ho ani papíňák neuvaří… jenže ten stejně nepoužíváš, a nevím, jak by to šlo v běžném kastrolu…
Hovězí jím zřídka, kdežto můj přítel by ho od rána do večera. Guláš aspoň s 5ti 😀
my zase nedáme ty knedlíky, tak jsem zvolila těstoviny… přijde mi to i trochu odlehčené, i když nutričně asi není.