
Krémová pórkovo-hrášková polévka s křupavou cizrnou
Ingredience
- 1 velký pórek
- 1 balení mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce BIO Hrachového proteinu Iswari
- 1 lžička BIO Spiruliny Iswari
- 70 ml rostlinné smetany
- Sůl
- Čerstvě mletý barevný pepř
Na křupavou cizrnu:
- 1 balení nakládané cizrny
- Olivový olej
- Směs koření s kurkumou např. Indie, Orient
Instrukce
- Na olivovém oleji orestujte nakrájený pórek, aby se rozvoněl. Přidejte nakrájený česnek, krátce promíchejte a vsypte hrášek. Zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla ponořená. Ochuťte solí a pepřem. Vařte 8 minut. Zeleninu rozmixujte zcela do hladka nejlépe pomocí stolního mixéru. Přidejte hrachový protein, spirulinu, smetanu a opět promixujte. Na závěr dolaďte konzistenci, podle potřeby přidejte tekutinu nebo smetanu.
- Krutony: Hotovou nakládanou cizrnu důkladně osušte a promíchejte s malým množstvím oleje a koření. Dejte na plech a upečte do křupava v troubě.