Hovězí guláš s těstovinami

Vytisknout recept
Za mě rychlá volba, protože hovězí vždy dělám v papíňáku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2-3 cibule
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • gulášové koření
  • 2/4 lvývar nebo voda
  • polévkové koření s příchutí hovězího masa
  • 2 lžíce sádla /nebo olej/
  • sůl a pepře

Instrukce

  • Maso si nakrájíme na menší kostky
  • Cibuli najemno
  • Papriky očistíme a nakrájíme na menší proužky
  • Do tlakového hrnce dáme rozehřát sádlo, přidáme cibulku a osolíme
  • Zamícháme a necháme asi 3 minuty restovat
  • Přidáme maso, opět promícháme, restujeme
  • Přisypeme gulášové koření /nebo červenou papriku, kmín, pepř, sůl, bobkový list, nové koření.../
  • Vložíme čerstvou papriku
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • Přilijeme vodu a pak tedy hovězí bujon nebo hovězí vývar a uzavřeme hrnec
  • Když začne hrnec syčet, necháme ho 15 min a potom vypneme, a necháme maso dojít
  • Kupuji kvalitní hovězí, tak se mi ještě nestalo, že by nebylo měkké
  • Po otevření tlakového hrnce ochutnáme maso, a dochutíme omáčku, můžeme zahustit jíškou
  • Já se snažím zahušťovat spíš nastrouhanou bramborou.
  • Podáváme s těstovinami, knedlíky, nebo i brambory či rýže lze, jak kdo má rád.
13 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 12 měsíců ago

    5 stars
    gulas mam rada s knedlou, s cestovinami som ho este neskusala. a hlavne davam vela cibule je z nej vyborna stava.

    • Author
      Lenka Hudečková 12 měsíců ago

      my knedlíky už léta nejíme, když už, tak občas bramborové…. a cibuli já nemám ráda, pro mě je za trest, že tam vůbec nějakou musím dát 🙂

  2. 5 stars
    Dobrý recept.Hovězí jsem už dlouho neměla.

  3. Leni, hned bych si dala! 🙂 A manžel taky. 😀

  4. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Super recept, hovězí maso nejím, ale příteli určitě ukuchtím… 🙂

  5. Mňam, no hovězí guláš jsem neměla hóóódně dlouho, musím se schválně příště podívat v Polsku, kolik tam chtějí za hovězí maso.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      to se podívej, docela mě zajímá, zda i to se tam vyplatí koupit. Ale musí to být kvalitní maso, jinak ho ani papíňák neuvaří… jenže ten stejně nepoužíváš, a nevím, jak by to šlo v běžném kastrolu…

  6. NelaVávrová 1 rokem ago

    Hovězí jím zřídka, kdežto můj přítel by ho od rána do večera. Guláš aspoň s 5ti 😀

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account