Go Back
+ servings

Hovězí guláš s těstovinami

Vytisknout recept
Za mě rychlá volba, protože hovězí vždy dělám v papíňáku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g hovězí kližky
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 2-3 cibule
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • gulášové koření
  • 2/4 lvývar nebo voda
  • polévkové koření s příchutí hovězího masa
  • 2 lžíce sádla /nebo olej/
  • sůl a pepře

Instrukce

  • Maso si nakrájíme na menší kostky
  • Cibuli najemno
  • Papriky očistíme a nakrájíme na menší proužky
  • Do tlakového hrnce dáme rozehřát sádlo, přidáme cibulku a osolíme
  • Zamícháme a necháme asi 3 minuty restovat
  • Přidáme maso, opět promícháme, restujeme
  • Přisypeme gulášové koření /nebo červenou papriku, kmín, pepř, sůl, bobkový list, nové koření.../
  • Vložíme čerstvou papriku
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • Přilijeme vodu a pak tedy hovězí bujon nebo hovězí vývar a uzavřeme hrnec
  • Když začne hrnec syčet, necháme ho 15 min a potom vypneme, a necháme maso dojít
  • Kupuji kvalitní hovězí, tak se mi ještě nestalo, že by nebylo měkké
  • Po otevření tlakového hrnce ochutnáme maso, a dochutíme omáčku, můžeme zahustit jíškou
  • Já se snažím zahušťovat spíš nastrouhanou bramborou.
  • Podáváme s těstovinami, knedlíky, nebo i brambory či rýže lze, jak kdo má rád.