kedlubnová omáčka s koprem
Ingredience
- 1 velká cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 kedlubna
- 1 svazek kopru
- kokosové mléko zředíme ho vodou
- 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
- na dochucení: sůl umeocet, jablečný nebo vinný ocet
Instrukce
- Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
- Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
- Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
- V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
- Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
- Dochutíme octy dle chuti.
- Vmícháme najemno nakrájený kopr.
- Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou.
Zajímavý recept. Vyzkouším.
To jsem ráda 🙂
Už na pohled se mi to nelíbí, tak toto dělat doma rozhodně nebudu 🙂
Chápu.
Tak toto ne, když 2x do roka koprovku, tak svojí klasiku a jinak z kedluben pak třeba polévku, či obalené na styl květáku. Mamka dělávala i kedlubnové zelí, to se z nouze taky dalo…
Já dokonce ted cetla kedlubnove nebo hlakove zeli na sladko, ale na to se necitim 🙂