Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
kedlubnová omáčka s koprem
Vytisknout recept
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
10
minutes
min
Celkový čas
20
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
1
velká cibule
1
lžíce oleje
1
kedlubna
1
svazek kopru
kokosové mléko
zředíme ho vodou
1
lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
na dochucení: sůl
umeocet, jablečný nebo vinný ocet
Instrukce
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
Dochutíme octy dle chuti.
Vmícháme najemno nakrájený kopr.
Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou.