BRYNDZOVÉ HALUŠKY
Ingredience
- 250 g celozrnné hladké mouky Pernerka
- 4 ks brambor
- 4 ks vajíčko
- Bryndza
- Prorostlá slanina
Instrukce
- Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a vajíčka a vytvoříme těsto. Těsto by mělo mít hustou konzistenci.
- Osolenou vodu necháme přijít k varu a připravíme si haluškovač. Ztlumíme plamen a přes haluškovač dáváme těsto do vroucí vody. Po každé lžíci těsta je třeba halušky ve vodě promíchat, aby se nespojovaly.
- Povaříme cca 5 minut. Scedíme.
- Slaninu si nakrájíme na malé kostky a pořádně opečeme. Do halušek přidáme bryndzu, navrch přidáme slaninu a pokapeme výpekem.
Halušky jsem ještě nikdy nedělala. Určitě by mi to chutnalo. Musím si pořídit haluškovač.
tak to jste nebyla ještě na Slovensku nebo nemáte v rodině Slováky 😀 Dá se i bez přístroje, nebo zkuste první v restauraci…, ale samozřejmě nění nad domácí.
Halušky mám moc ráda, dělávám, ale se zelím a uzeným masem, nebo anglickou slaninou…
jako já…. a hned jsem na ně dostala chuť, tak možná, až přijedou mladí, pokud to bude Vojtík jíst 🙂
super 🙂
Mňam, máme je rádi, občas udělám, ale halušky mám raději se slaninou a zelím .-)
Já ještě někdy dám smetanu, ale děkuji za názor.