Go Back
+ servings

BRYNDZOVÉ HALUŠKY

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 4 ks brambor
  • 4 ks vajíčko
  • Bryndza
  • Prorostlá slanina

Instrukce

  • Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a vajíčka a vytvoříme těsto. Těsto by mělo mít hustou konzistenci.
  • Osolenou vodu necháme přijít k varu a připravíme si haluškovač. Ztlumíme plamen a přes haluškovač dáváme těsto do vroucí vody. Po každé lžíci těsta je třeba halušky ve vodě promíchat, aby se nespojovaly.
  • Povaříme cca 5 minut. Scedíme.
  • Slaninu si nakrájíme na malé kostky a pořádně opečeme. Do halušek přidáme bryndzu, navrch přidáme slaninu a pokapeme výpekem.