Jarní langoše s rukolou a parmezánem
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 21 g čerstvého droždí
- 200 ml Čerstvého mléka z Valašska
- 150 g Bílého jogurtu z Valašská
- 1 necelá lžička soli
- 0,5 lžičky jedlé sody
- olej nebo sádlo na smažení
- 1 Kysaná smetana z Valašska
- rukola
- parmezán
Instrukce
- V misce připravíme kvásek ze 100 ml vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce mouky a necháme ho na teplém místě 15–20 minut kynout přikrytý utěrkou.
- Ve větší míse smícháme mouku se sodou a solí, přidáme kvásek, zbytek mléka a jogurt.
- Vymísíme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 30–45 minut vykynout.
- Poté ukrajujeme po menších kusech, vyválíme a smažíme na oleji zhruba 1–2 min z každé strany.
- Hotové langoše potřeme zakysanou smetanou, posypeme rukolou a parmezánem.
tento jsem si už uložila z internetu. Miluji jejich výrobky.
Když mě někdo pozve, ráda ochutnám 🙂
Tak to bych si tedy hnedle dala, mňam.