Játrová omáčka
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 1 větší cibule
- 1 menší cuketa
- 1/2 červené kapie
- 1/2 skleničky zauzených sušených rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce gulášové koření
- 1 lžíce paprika mletá uzená
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
Instrukce
- Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu na trošku oleje.
- Játra odblaníme, pokrájíme na kousky. Když je cibule tak akorát, vložíme játra a orestujeme.
- Na malé kostičky pokrájíme cuketu, kapii a vložíme k játrům spolu i se sušenými rajčaty.
- Přidáme gulášové koření, papriku, zamícháme a následně podlijeme horkou vodou tak, aby byla asi 1-2 cm nad surovinami.
- Přiklopíme a dusíme do změknutí.
- Nakonec hladkou mouku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do kastrolu a zahustíme omáčku.
- Ochutnáme, případně dosolíme, či přidáme trošku pepře. Provaříme ještě pár minut.
- Podáváme s rýží, ale je možné i s těstovinami, knedlíky, pečivem...jak kdo má rád.
Játra máme rádi, tak mám zase inspiraci na další oběd.
Rádo se stalo, čas od času si na nich člověk pochutná.
tak to je na mě už moc velká kombinace…to mě moc bohužel nezaujalo….
Jo, to je spíš klasické vaření, aby pokrm byl k jídlu a ve výsledku to moc nestálo, žádný velký experiment.
Kuřecí játra jsme vařili zrovna minulý týden se slaninou. A k tomu rýže. I když vyloženě játrovou omáčku jsme zatím neumíchali, ačkoliv játra vaříme často.
Tak třeba někdy příště….já vařím hlavně tak, aby si manžel mohl vzít druhý den v krabičce do zaměstnání.
To já taky, jak pro manžela do krabičky, tak i pro sebe, nejlépe na víc dní. Akorát játra mají tendenci v mikrovlnce vybuchovat. 😀
S fazolemi jsem již taky dělala, k tomu nám chutnaly bramboráčky…Zajímavá kombinace chutí
Jo, to máš pravdu, s bramboráčky jsem už také dělala a bylo to moc dobré….
To může být dobrá verze, ale my teď doma vůbec nemáme játra. Až bude lépe, tak koupíme a zkusíme…díky
U nás nebyla játrová omáčka už hodně dlouho a v posledních letech mi tyto “styl guláš” chutnají, když jsou nastaveny různou zeleninou, někdy dávám i fazole.