Go Back
+ osoby

Játrová omáčka

Vytisknout recept
Tak trošku jiná játrová omáčka
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 větší cibule
  • 1 menší cuketa
  • 1/2 červené kapie
  • 1/2 skleničky zauzených sušených rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce gulášové koření
  • 1 lžíce paprika mletá uzená
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky

Instrukce

  • Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu na trošku oleje.
  • Játra odblaníme, pokrájíme na kousky. Když je cibule tak akorát, vložíme játra a orestujeme.
  • Na malé kostičky pokrájíme cuketu, kapii a vložíme k játrům spolu i se sušenými rajčaty.
  • Přidáme gulášové koření, papriku, zamícháme a následně podlijeme horkou vodou tak, aby byla asi 1-2 cm nad surovinami.
  • Přiklopíme a dusíme do změknutí.
  • Nakonec hladkou mouku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do kastrolu a zahustíme omáčku.
  • Ochutnáme, případně dosolíme, či přidáme trošku pepře. Provaříme ještě pár minut.
  • Podáváme s rýží, ale je možné i s těstovinami, knedlíky, pečivem...jak kdo má rád.