Luxusní omáčka s jablky
Ingredience
- 1 cibule
- 3 petržele
- 3 to pinambury nemusí být
- 1,5 jablka
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- 1 lžička majoránky
- zeleninový vývar / horká voda asi 400 ml
- olej
- sůl
Instrukce
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky, stejně tak pastiňák a topinambury, jablka oloupeme a zbavíme jadřinců.
- Na dno hrnce dáme olej, vložíme cibuli, osolíme a orestujeme.
- Přidáme zbývající zeleninu a společně chvíli restujeme na mírném plameni, aby zelenina zkaramelizovala a byla krásně sladká.
- Podlijeme horkým vývarem/vodou tak, aby vývar nepřesahoval zeleninu, přidáme koření a vaříme 15 minut pod pokličkou do změknutí zeleniny.
- Na poledních 5 minut přidáme jablka.
- Odstavíme a vše dohladka rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme ji vývarem/vodou.
- Podáváme.
Zajímavý recept. Vyzkouším.
Tak toto je na mě hodně zvláštní a vlastně ani nevím, k čemu by se mohlo hodit…asi nejsme ta správná cílovka.
k masu 🙂
mám tam překlik, omlouvám se. Topinambur.
hmmm, zajímavé
Děkuji, jednou mě zaujala v restauraci, tak jsem zkusila kompromis doma.. tak se podělím o recept.