Kuře puttanesca
Ingredience
- 4 lžíce nefiltrovaného olivového oleje Costa d’Oro L’Integrale
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g rajčatové omáčky sugo
- 400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
- 120 g černých oliv bez pecky
- 6 filetů z ančoviček
- 2 lžíce malých kaparů
- 7-8 horních kuřecích stehen
- svazek petržele
Instrukce
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na olivovém oleji. Po zhnědnutí přidejte nadrobno nasekaný česnek, chilli vločky a oregano a dobře promíchejte.
- Pak přidejte rajčatovou omáčku, celé olivy, nadrobno nakrájené ančovičky a kapary a 5 minut povařte na mírném ohni.
- Mezitím rozehřejte trochu olivového oleje a kuřecí stehna opékejte kůží dolů 7-10 minut, aby kůže dobře zhnědla, pak je otočte a opékejte dalších 5 minut.
- Kuřecí stehna stáhněte z ohně, vložte je do hrnce s rajčatovou omáčkou a pečte 30 minut v troubě při 180 °C. Ideálně přikryjte pokličkou nebo alobalem, jinak se kuře i omáčka příliš vysuší. Můžete také přidat 100-150 ml vody. Nakonec nechejte v troubě odkryté ještě cca 10 minut, aby kuře získalo kůrčičku.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo porcí polenty a čerstvou petrželkou posypanou navrch. Dobrou chuť!
Zajímavý recept, mohu někdy zkusit.
Toto bych asi klidně ochutnala, ale dělat nebudu, z daných surovin vlastně skoro nic doma běžně nemám a ani nekupuji.
Určitě jde olej, který máte doma a používáte, místo kaparů, kterými osvěžíte jejich chuť jiný kompromis.
Zajímavý recept, použila bych ingredience, co máme doma…
tak já, kdybych dala ingredience, které mám doma, tak by z toho vzniklo zcela něco jiného 🙂 neb bych našla tak akorát to kuře 🙂 🙂
To určitě..