Kaddu ka Raita
Ingredience
Na raitu:
- hrnek nastrouhané dýně
- hrnek sójového jogurtu řeckého typu
- sůl
- olej
- sušené listy kari
- hořčičné černé semínko
- půl lžičky kmínu
- chilli paprička
- malinký stroužek česneku
- citrónová šťáva
Další ingredience:
- 1 hrnek uvařené cizrny
- olej
- sekaný česnek
- kurkuma
- čerstvá petrželka
- pažitka
- umeocet
- bezlepkový kuskus
Instrukce
- Dýni nastrouhejte, přiveďte k varu vodu a dýni v ní povařte 3 minuty. Nechte okapat a vychladnout.
- Do mísy nalijte jogurt, přidejte dýni, sůl, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a promíchejte. Ochutnejte a podle své chuti dolaďte.
- Připravte tadku. Do kastrůlku dejte 2 lžíce oleje, přidejte hořčičná semínka, kmín a kari listy. Lehounce osmahněte. Nakonec přidejte chilli papričku.
- Nalijte tadku na raitu.
- Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu.
- Na pánev dejte olej, přidejte nasekaný česnek, kurkumu a osmahněte. Přidejte uvařenou cizrnu, 1 polévkovou lžíci umeocta, dosolte, promíchejte a pár minut krátce povařte.
- Naservírujte kuskus, cizrnu a dýňovou raitu, vše posypte petrželkou a pažitkou.
Zajímavý recept. Bude to jistě moc dobré, vyzkouším.
To budu velmi ráda.
To by mi asi i mohlo chutnat, no počkám si, až budou dýně levnější nebo ideálně u rodičů na zahrádce.
Ano, dýňova sezóna před náma 🙂
Hmmm, to bude moc dobře chutnat 🙂
Poslední dobou mohu indickou kuchyni, tak zkousím 🙂