Kopřivový špenát
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule na kostky
- čerstvé kopřivy cca 2 litrová mísa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku vývaru/vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
- umeocet a jablečný ocet podle chuti
- 2 lžíce rostlinné smetany
Instrukce
- Opereme kopřivy na sítku ve studené vodě, cibuli nakrájíme na kostky.
- Na oleji orestujeme cibuli se solí dozlatova.
- Kopřivy nasekáme na menší kousky a přídáme k cibuli.
- Podlijeme troškou vody a přidáme česnek.
- Po minutce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- Ve studené vodě rozmícháme škrob a přilijeme do špenátu.
- Minutku povaříme do zhoustnutí, odstavíme a podle chuti doladíme jablečným octem a umeoctem.
- Chceme-li smetanový špenát, přidáme do vypnutého špenátu ještě rostlinnou smetanu.
Děkuji:)
To vypadá skvěle. Určitě vyzkouším.
Tak toto ne….kopřivy mi nechutnají ani ve velikonoční hlavičce. Zkoušela jsem 2x a raději je nahrazuji špenátem či medvědím česnekem.
Chápu, mně to zase právě chutná jako špenát, když se dobře dochutí.
Maminka ho na jaře dělávala, ale já nee
Také jsem se bála….