Vytisknout recept
Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Kopřivový špenát je rychlovka.
Kategorie Polévka, Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 15 minutes min
Celkový čas 25 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule na kostky
- čerstvé kopřivy cca 2 litrová mísa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku vývaru/vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
- umeocet a jablečný ocet podle chuti
- 2 lžíce rostlinné smetany
Opereme kopřivy na sítku ve studené vodě, cibuli nakrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme cibuli se solí dozlatova.
Kopřivy nasekáme na menší kousky a přídáme k cibuli.
Podlijeme troškou vody a přidáme česnek.
Po minutce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
Ve studené vodě rozmícháme škrob a přilijeme do špenátu.
Minutku povaříme do zhoustnutí, odstavíme a podle chuti doladíme jablečným octem a umeoctem.
Chceme-li smetanový špenát, přidáme do vypnutého špenátu ještě rostlinnou smetanu.