Klasická žampionová paštika
Ingredience
- 250 g žampionů v syrovém stavu
- 90 g vlašských ořechů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- olej
- pepř
- sůl
- jarní cibulka
Instrukce
- Nasekejte ořechy a na suché pánvi je opražte.
- V další pánvi rozpalte olej, přidejte nasekanou cibuli a česnek a na plátky nakrájené houby. Duste, dokud se houby neuvaří a dokud se neodpaří všechna tekutina.
- Osolte, přidejte tymián, promíchejte a ještě pár sekund osmahněte. Nechte vychladnout.
- Do mixéru dejte houby, ořechy a rozmixujte.
- Dejte do misky a pokud chcete, přidejte čerstvou jarní cibulku.
Ještě jsem paštiku nedělala, ale musí být dobrá.
na tu už jsem si taky myslela, ale zatím na její výrobu nedošlo. Viděla jsem dělat někoho v TV a zaujala mne.
No chuťově to musí být dobré, když tam jsou samé dobré věci.
No chuťově to musí být dobré, když tam jsou samé dobré věci.
Zajímavé…..jen je mi divné, že v tom není žádné pojidlo? jako třeba máslo, které se dává do játrové paštiky?
Nemixujte dohladka. Musí být cítit malinké kousky hub a ořechů…