Klasická žampionová paštika

Vytisknout recept
....vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám....
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g žampionů v syrovém stavu
  • 90 g vlašských ořechů
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • jarní cibulka

Instrukce

  • Nasekejte ořechy a na suché pánvi je opražte.
  • V další pánvi rozpalte olej, přidejte nasekanou cibuli a česnek a na plátky nakrájené houby. Duste, dokud se houby neuvaří a dokud se neodpaří všechna tekutina.
  • Osolte, přidejte tymián, promíchejte a ještě pár sekund osmahněte. Nechte vychladnout.
  • Do mixéru dejte houby, ořechy a rozmixujte.
  • Dejte do misky a pokud chcete, přidejte čerstvou jarní cibulku.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Ještě jsem paštiku nedělala, ale musí být dobrá.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    na tu už jsem si taky myslela, ale zatím na její výrobu nedošlo. Viděla jsem dělat někoho v TV a zaujala mne.

  3. Zajímavé…..jen je mi divné, že v tom není žádné pojidlo? jako třeba máslo, které se dává do játrové paštiky?

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account