Lasagne s lososem a baby špenátem
Ingredience
- 400 g lasagne těstovin
- 400 g lososa
- 200 g baby špenátu
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 50 g piniových oříšků
- šťáva z jednoho citrónu
- 16 cherry rajčátek
- sůl
- pepř
Instrukce
- Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky.
- V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho.
- Na druhé pánvi si mezitím na olivovém oleji orestujte osolené plátky lososa. Bude rychle hotový, stačí 1 minuta z každé strany.
- Jak správně poskládat lasagne? Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne.
- Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky.
Vyzkouším
Lasagne jsem dělala už několikrát. Tuto verzi určitě vyzkouším.
Také zajímavá kombinace.
Mám ráda lososa 🙂 se vším, tak zkouším…