Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky.
V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho.
Na druhé pánvi si mezitím na olivovém oleji orestujte osolené plátky lososa. Bude rychle hotový, stačí 1 minuta z každé strany.
Jak správně poskládat lasagne? Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne.
Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky.