domácí celozrnné gnocchi

Vytisknout recept
ákladem jsou samozřejmě brambory, ale navýšila jsem bílkoviny pomocí řeckého jogurtu a použila i celozrnnou mouku.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g brambor zbavených slupky (ideálně varný typ C cca 500 g se slupkou]
  • 100 g řeckého jogurtu 0%
  • 1 ks vejce M 50 g
  • 80 g celozrnné špaldové mouky
  • 80 g hladké bílé pšeničné mouky + cca 20 g na podsypání
  • 1 lžička soli 5 g

Instrukce

  • Brambory zbav slupky a uvař doměkka (20 – 30 minut). Poté je buď prolisuj přes lis na brambory nebo nastrouhej najemno na struhadle.
  • K bramborám přidej jogurt, vejce, dobře smíchej, přidej špaldovou mouku a pak postupně přisypávej bílou mouku, dokud nevypracuješ kompaktní těsto. Mouky může být potřeba méně či více, záleží na moučnatosti brambor a vodnatosti jogurtu. Nedávej ale mouky zbytečně moc, noky by pak byly tuhé. Těsto by se mělo mírně lepit.
  • Dej vařit vodu do většího hrnce.
  • Těsto rozděl na 6 částí a každou vyválej do tenkého dlouhého hada a rozkrájej nožem na malé kousky. Přitom podsypávej moukou.
  • Noky házej po várkách do osolené vroucí vody a promíchej, aby se nenalepily na dno. Jakmile vyplavou na hladinu, vař ještě 2 minuty a poté vytáhni cedníkem nebo naběračkou s dírami, dej do misky a propláchni přes cedník pod studenou vodou, aby se zastavil proces vaření. Proces zopakuj se všemi várkami.
7 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Někdy vyzkouším

  2. 5 stars
    Noky se mi líbí, tak musím někdy zkusit.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    lákavé, možná vyzkouším 🙂

  4. Zajímavé s tím přidáním jogurtu, to bych mohla někdy vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account