
Kuře po marocku
Ingredience
- 2 cibule
- 4 kuřecí stehna nebo horních částí stehen
- extra panenský olivový olej
- 1 bobkový list
- sůl podle chuti
- 20 g mandlí
- 10 g rozinek
- hrstka sušených meruněk
- hrstka černých oliv
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 hřebíček
Instrukce
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na mírném ohni osmahněte cibuli spolu s bobkovým listem, dokud nezměkne a nezesklovatí. Pak přidejte kuřecí stehna a restujte je, dokud se lehce neopečou.
- Přisypte mandle, rozinky, sušené švestky a olivy. Vše krátce orestujte, aby se chutě dobře propojily. Následně přidejte mletý muškátový oříšek, skořici a hřebíček. Osolte podle potřeby a přilijte trochu vody (asi 100–125 ml). Nechte vařit na středním plameni asi 30 minut.
- Stehna podávejte posypaná hladkolistou petrželkou s kuskusem nebo rýží.