Kuře po marocku

Vytisknout recept
Tento tradiční andaluský recept vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Kombinace sladkých rozinek a sušených meruněk s výrazným kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, vytváří neodolatelnou harmonii chutí, která pohladí vaše chuťové buňky. Mandle dodávají jídlu texturu a olivy lehkou slanost. Je to skvělé jídlo, které se snadno připravuje a jeho plná chuť vás příjemně překvapí. Podávejte s kuskusem nebo bílou rýží pro kompletní zážitek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 cibule
  • 4 kuřecí stehna nebo horních částí stehen
  • extra panenský olivový olej
  • 1 bobkový list
  • sůl podle chuti
  • 20 g mandlí
  • 10 g rozinek
  • hrstka sušených meruněk
  • hrstka černých oliv
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 hřebíček

Instrukce

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na mírném ohni osmahněte cibuli spolu s bobkovým listem, dokud nezměkne a nezesklovatí. Pak přidejte kuřecí stehna a restujte je, dokud se lehce neopečou.
  • Přisypte mandle, rozinky, sušené švestky a olivy. Vše krátce orestujte, aby se chutě dobře propojily. Následně přidejte mletý muškátový oříšek, skořici a hřebíček. Osolte podle potřeby a přilijte trochu vody (asi 100–125 ml). Nechte vařit na středním plameni asi 30 minut.
  • Stehna podávejte posypaná hladkolistou petrželkou s kuskusem nebo rýží.

Notes

Zdroj a foto: eDelikatesy.cz

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account