Rozpečený camembert s fíky a pistáciemi
Ingredience
- 4
- camemberty á 100 - 120 g
- 75 g
- sušených fíků
- 75 g
- pistácií
Na sirup:
- 100 g
- cukru
- 100 g
- vody
- kardamom
Instrukce
- 1
- Camembert dáme do zapékací misky a dáme péct do trouby na 200 °C asi 25 minut.
- 2
- Do rendlíku dáme vodu s cukrem a necháme rozpustit. Přidáme kardamom a svaříme na hustý sirup. Scedíme a udržujeme vlažné.
- 3
- Pistácie očistíme a spolu s fíky nasekáme nadrobno. Rozpečený camembert nakrojíme nožem, zasypeme fíky s pistáciemi a zalijeme trochou sirupu.
Vyzkouším
Hmmm, camembert máme rádi, tak to bychom mohli tenhle recept zkusit. Jen to chce sehnat nějak rozumně fíky. Mám teď ale nějaké slevy na e-shopy se zdravou výživou, tak zkusím zabrousit tam. Stejně musím zase doplnit spíž, protože mi došly kašičky na snídani. 🙂 Takže díky za tip na fajn úpravu camembertu.
to ráda čtu, ať Vám chutná…
Dobrá kombinace. Už se těším, že vyzkouším.
dejte vědět 🙂
zajímavé, možná by šlo alternativně se sušenými švestkami
určitě i sušené rozinky nebo brusinky, křížaly…
zajímavé, ale pistácie ani fíky doma nemám…nicméně miluji rozpečený jakýkoliv sýr tohoto typu a navrch si dám lžíce svého např. dýňového džemu (oslazeného stévií)ú a to je dobrota.
i hruška nebo jablko jsou výtečné…