Rozpečený camembert s fíky a pistáciemi

Vytisknout recept
Podáváme jako chuťovku k vínu nebo jako lehký předkrm.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4
  • camemberty á 100 - 120 g
  • 75 g
  • sušených fíků
  • 75 g
  • pistácií

Na sirup:

  • 100 g
  • cukru
  • 100 g
  • vody
  • kardamom

Instrukce

  • 1
  • Camembert dáme do zapékací misky a dáme péct do trouby na 200 °C asi 25 minut.
  • 2
  • Do rendlíku dáme vodu s cukrem a necháme rozpustit. Přidáme kardamom a svaříme na hustý sirup. Scedíme a udržujeme vlažné.
  • 3
  • Pistácie očistíme a spolu s fíky nasekáme nadrobno. Rozpečený camembert nakrojíme nožem, zasypeme fíky s pistáciemi a zalijeme trochou sirupu.
9 Komentářů
  1. Kristýna Štírová 2 roky ago

    Hmmm, camembert máme rádi, tak to bychom mohli tenhle recept zkusit. Jen to chce sehnat nějak rozumně fíky. Mám teď ale nějaké slevy na e-shopy se zdravou výživou, tak zkusím zabrousit tam. Stejně musím zase doplnit spíž, protože mi došly kašičky na snídani. 🙂 Takže díky za tip na fajn úpravu camembertu.

  2. 5 stars
    Dobrá kombinace. Už se těším, že vyzkouším.

  3. zajímavé, možná by šlo alternativně se sušenými švestkami

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, ale pistácie ani fíky doma nemám…nicméně miluji rozpečený jakýkoliv sýr tohoto typu a navrch si dám lžíce svého např. dýňového džemu (oslazeného stévií)ú a to je dobrota.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account