Veselé a hravé velikonoční tvoření s Mlékárnou Valašské Meziříčí

Vytisknout recept
Mlékárna Valašské Meziříčí opustila pro tentokráte svoje tradiční recepty a přináší svým spotřebitelům radost a kreativitu, kterou lze uplatnit v kuchyni s dětmi nebo pro ně. Velikonoční Cake pops - dortová lízátka nezní sice příliš valašsky, ale jsou vyrobena z těch nejkvalitnějších produktů z Valašska. Připomínají radost, život a báječně chutnají. Prožijte společně s mlékárnou veselé a hravé Velikonoce.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 7 osob
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • NA TĚSTO
  • • polohrubá mouka 1/2 hrnku
  • • cukr 1/4 hrnku
  • • prášek do pečiva 1 lžička
  • • Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
  • • kousek rozpuštěného másla
  • • malé vejce 1
  • • špetka soli
  • NA KRÉM
  • • Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
  • • Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
  • • třtinový cukr na doslazení
  • NA ZDOBENÍ
  • • čokoláda
  • • dortové zdobení

Instrukce

  • Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem.
  • Pečeme na 180 °C přibližně 15–20 minut.
  • Korpus následně nastrouháme nebo rozdrobíme.
  • Vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby.
  • Smícháme krém s rozdrobeným těstem a vytvarujeme vajíčka.
  • Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku.
  • Špejle namočíme do roztopené čokolády, zapíchneme do vajíček (aby byly přibližně v polovině), obalíme v čokoládě a posypeme zdobením.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account