celozrnná kokosová roláda
Ingredience
- Těsto
- 170 g celozrnných sušenek
- 60 g čekankového sirupu nebo datlové pasty
- 3 lžíce vody 45 ml
- 1 lžíce mleté kávy 10 g
- 1 lžička holandského kakaa 5 g
- Náplň
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce čekankového sirupu 30 g
- Na obalení
- 10 g strouhaného kokosu
Instrukce
- Sušenky rozmixujte na mouku v mixéru se sekáčkem a kávu rozpusťte v horké vodě.
- Smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte. Můžete použít kuchyňského robota. Pokud se těsto drolí, přilijte trochu vody.
- Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečícího papíru.
- Kokos a čekankový sirup rozmixujte pomocí mixéru se sekáčkem na máslovou hmotu. Je potřeba mixovat dlouho (10 – 15 minut). Pokud je hmota moc hustá a špatně by se roztírala, přidejte trošku vody.
- Vyválené těsto potřete krémem, srolujte a dejte vychladit na 8 hodin do lednice.
- Před servírováním obalte v kokosu a nakrájejte.
Kokos mám veľmi rada budem ju robiť aj s dcérou.
Nádherná roláda. Dělala jsem podobnou na Vánoce. Ale tuto alternativu musím vyzkoušet.
Děkuji, blíží se Velikonoce, zkuste na Velikonoce 🙂
Opravdu zajímavá alternativa rolády, navíc nepečená, to se může hodit.
poslední dobou hledám inspiraci ve zdravých a nepečených 🙂
Roláda vypadá báječně, až budu někdy péct pro návštěvu, tak se k ní vrátím… paráda, díky Nelo ♥
za málo, zkuste pro sebe 🙂