chilli con carne
Ingredience
- Základ
- 500 g mletého hovězího masa do 10 % tuku
- 1 ks velké červené papriky 210 g očištěné
- 50 g rajčatového protlaku
- 800 g loupaných rajčat v plechovce
- 400 g červených konzervovaných fazolí 240 g bez nálevu
- 25 g zdravého hovězího bujónu
- 125 ml vody
- ½ ks cibule 150 g
- 3 stroužky česneku 15 g
- 1 lžička řepkového oleje 5 ml
- 1 lžíce přírodního sladidla bez kalorií krystal – 10 g
- sůl pepř
- Koření
- 3 lžičky mleté papriky sladká nebo pálivá – 15 g
- 3 lžičky drceného kmínu 10 g
- 2 lžičky sušeného česneku 5 g
- 2 lžičky sušené cibule 5 g
- 2 lžičky oregana 5 g
- 1 lžička kajenského pepře 3 g
- Ostatní
- zakysaná smetana 8%
- strouhaný sýr do 30 % t.v.s.
- petrželka nebo koriandr
Instrukce
- Cibuli oloupej a nakrájej najemno. Česnek oloupej, odstraň klíčky uprostřed (jsou špatně stravitelné) a nakrájej nadrobno.
- Papriku umyj a nakrájej na drobné kostičky. Otevři všechny plechovky.
- Do hrnce dej trošku oleje, chvíli ho zahřej, přidej česnek a cibuli a nechej zesklovatět na mírném plameni cca 1 minutu. Přidej papriku a osmaž cca 2 minuty.
- Zvyš plamen, přidej mleté maso, vařečkou ho dobře rozděl na menší části a nechej zatáhnout.
- Přidej chilli koření, chvíli orestuj a přidej protlak, rajčata, fazole, rozmělněný bujón a zalij 125 ml vody.
- Promíchej a pozvolna vař nepřiklopené 40 minut, mělo by to mírně probublávat.
- Nakonec přidej sladidlo, ochutnej a případně dosol a dopepři.
Chilli con varné je moje obľúbené. Samé dobré veci sú v ňom.
Moc velká dobrota.
dekuji, fazole se daji na sladko, na snidani, vecere, obed…
Toto je jídlo, které by mi chutnalo, dělávám něco v podobném stylu.
fazole se daji ke vsemu, rychlovka
dobrota, kterou si občas někde dám, doma jsem dělala jednou 🙂
Slysela jsem, ze mesic zpet byla mrkvova vyzva a tento mesic frci fazolova vyzva, nevim co na tom pravdy je a k cemu to je dobre 😀 tak zkuste 🙂