Sardelová omáčka
Ingredience
- 400 ml
- vývaru
- 200 ml
- smetany
- 3 lžíce
- másla
- 3 lžíce
- mouky
- 8
- filátek z ančoviček
- 1 lžička
- hořčice
- sůl citronová kůra
Instrukce
- 1
- Filátka ančoviček utřeme na hladkou pastu. V hrnci zpěníme máslo, přidáme pastu a krátce osmahneme. Přidáme mouku a krátce promícháme.
- 2
- Zalijeme vývarem, přidáme hořčici a na mírném plameni povaříme asi 25 minut. Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a špetkou citronové kůry.
Ančovičky mám ráda. Zkusím, jaké to bude.
tak tohle ne, to není nic pro mne 🙂
No, tak toto tedy nevím…vlastně netuším, zda bych to vůbec chtěla ochutnat.