Pomazánka z červené čočky
Ingredience
- 200 g červené čočky
- 1 střední cibule
- 1 PL kari koření
- 4 lžíce oleje
- sůl pepř, česnek
- citronová šťáva
Instrukce
- Červenou čočku propláchneme a uvaříme do změknutí. Vody dáváme jen tolik, aby čočka byla potopená.
- Mezitím si nakrájíme cibuli na malé kostičky a spolu s olejem dáme na pánev orestovat.
- K cibuli přidáme kari a společně ještě zarestujeme.
- Uvařenou čočku dáme do vyšší nádoby, přidáme k ní směs z pánve a tyčovým mixérem promixujeme.
- Následně dochutíme, jak kdo má rád.
- Stroužkem česneku, pepřem, solí a hodí se i troška citronové šťávy.
- Pomazánku necháme odpočinout do vychladnutí.
- V uzavřené skleničce pak v lednici vydrží až týden.
- Do pomazánky se také může přidat vařené vajíčko, nebo spolu s čočkou uvařit i mrkev.
to je orgáč 😀 mnam
🙂 🙂
Pěkná a dobrá pomazánka. Krásně vypadá s těmi srdíčky.
Červenou čočku mám ráda, ale dělat z ní pomazánku mě nikdy nenapadlo.
já se nechala inspirovat v obchodě a pak jsem našla recepty na netu, tak mi to nedalo a vyzkoušela jsem…je to vlastně dost podobné na hummus
Parádní a je zajímavé, že pomazánka z červené čočky je žlutá :-), ale sama vím, jak čočka mění barvu 🙂
Tak ono to bude hlavně díky tomu kari 🙂
nojo, ajo, to my doma nepoužíváme, přidávám kurkumu, a taky je pravda, že třeba rýži umí pěkně zabarvit, polévky taky 🙂