Shiitake omáčka

Vytisknout recept
1. Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nadrobno.
2. Na oleji osmažíme dosklovata šalotku, přidáme houby a smažíme do jejich "povadnutí".
3. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a tymián a necháme ještě krátce společně rozvonět.
4. Přidáme pár lžic vývaru a cca 5 minut vše zvolna pod poklicí podusíme. Mezitím si rozmícháme zhruba v 1 dl vývaru lžičku    solamylu se lžicí sojové omáčky a nálev vlijeme k houbám. Za stálého míchání necháme krátce povařit. Dle chuti přidáme pepř, případně dolejeme vývarem dle potřeby a vyndáme větvičku tymiánu.
5. Podáváme s rýži, bramborem nebo těstovinami.
 
     Příprava je velmi rychlá a tento recept je vhodný i na stravování podle dělené stravy.
120g - Japonské houby Schiitaké čerstvé
100g - Šalotka
dle chutíks - olej, sůl, pepř,
1lžíce - Sojová omáčka
1lžička - Solamyl
dle potřebydcl - Zeleninový vývar
2stroužek - Česnek
1 snítkaks - Tymián
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila HelenaSvatková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account