Plněné papriky

Vytisknout recept

Dneska jsem dělala moje oblíbené jídlo z dětství, plněné papriky

s rajskou omáčkou a  rýží jako přílohou.

Papriky uřízneme u stopky a vyčistíme, pořádně umyjeme zvenku i zevnitř.

Cibuli nakrájíme na jemno.

Mleté maso ochutíme podle sebe - sůl, pepř, koření, vejce...

může se dát cibule, trochu studené, uvařené rýže.

Papriky naplníme masem a do zbylého masa můžeme přidat lžíci strouhanky

a uděláme koule.

Do hrnce dáme olej, podusíme cibulku a na to vložíme naplněné papriky

a ze všech stran je osmahneme, aby změkla slupka.

Pak přidáme protlak a rajčatové pyré, zalijeme horkou vodou,

promícháme a můžeme přidat i maso bez lusku.

Necháme papriky, aby se tak 40 minut vařily.

Občas promícháme. Na konci vyndáme jedno maso na talířek a zkusíme,

zda je dobře udělané, pokud ne, necháme ještě podle potřeby vařit.

Poté maso i papriky vyndáme a omáčku můžeme zahustit, přecedit.

Já dneska zahustila lžící škrobové moučky rozmíchané ve vodě.

Necháme chvilku provařit, dochutíme, osolíme, připadně omáčku malinko dosladíme,

podle chuti, na jaké jsme zvyklé.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Hudlenka


500g - mleté maso
4ks - paprika
1ks - cibule
1ks - rajský protlak
1ks - rajčatové pyré
ks - voda, koření, trochu cukru na dochucení
příprava - 10
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account