Dneska jsem dělala moje oblíbené jídlo z dětství, plněné papriky
s rajskou omáčkou a rýží jako přílohou.
Papriky uřízneme u stopky a vyčistíme, pořádně umyjeme zvenku i zevnitř.
Cibuli nakrájíme na jemno.
Mleté maso ochutíme podle sebe - sůl, pepř, koření, vejce...
může se dát cibule, trochu studené, uvařené rýže.
Papriky naplníme masem a do zbylého masa můžeme přidat lžíci strouhanky
a uděláme koule.
Do hrnce dáme olej, podusíme cibulku a na to vložíme naplněné papriky
a ze všech stran je osmahneme, aby změkla slupka.
Pak přidáme protlak a rajčatové pyré, zalijeme horkou vodou,
promícháme a můžeme přidat i maso bez lusku.
Necháme papriky, aby se tak 40 minut vařily.
Občas promícháme. Na konci vyndáme jedno maso na talířek a zkusíme,
zda je dobře udělané, pokud ne, necháme ještě podle potřeby vařit.
Poté maso i papriky vyndáme a omáčku můžeme zahustit, přecedit.
Já dneska zahustila lžící škrobové moučky rozmíchané ve vodě.
Necháme chvilku provařit, dochutíme, osolíme, připadně omáčku malinko dosladíme,
podle chuti, na jaké jsme zvyklé.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Hudlenka
500g - mleté maso4ks - paprika1ks - cibule1ks - rajský protlak1ks - rajčatové pyréks - voda, koření, trochu cukru na dochucenípříprava - 10vaření - 50