Go Back
+ servings

Pomazánka z červené čočky

Vytisknout recept
Kategorie Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 1 střední cibule
  • 1 PL kari koření
  • 4 lžíce oleje
  • sůl pepř, česnek
  • citronová šťáva

Instrukce

  • Červenou čočku propláchneme a uvaříme do změknutí. Vody dáváme jen tolik, aby čočka byla potopená.
  • Mezitím si nakrájíme cibuli na malé kostičky a spolu s olejem dáme na pánev orestovat.
  • K cibuli přidáme kari a společně ještě zarestujeme.
  • Uvařenou čočku dáme do vyšší nádoby, přidáme k ní směs z pánve a tyčovým mixérem promixujeme.
  • Následně dochutíme, jak kdo má rád.
  • Stroužkem česneku, pepřem, solí a hodí se i troška citronové šťávy.
  • Pomazánku necháme odpočinout do vychladnutí.
  • V uzavřené skleničce pak v lednici vydrží až týden.
  • Do pomazánky se také může přidat vařené vajíčko, nebo spolu s čočkou uvařit i mrkev.