Mrkvový dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 1 dort
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na dort: 500 g mrkve 200 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g
  • krupicového cukru 5 vajec, 150 g másla, 100 g kokosu, citron, sůl, lžička
  • jedlé sody
  • Na krém: 250 g smetanového přírodního sýru 70 g moučkového
  • cukru šťáva z jednoho citronu, lžíce želatinového ztužovače na přípravu smetanových dortů

Instrukce

  • Na běžnou dortovou formu: příprava 90 minut
  • Očištěnou a najemno nastrouhanou mrkev vložte do pánve či
  • kastrolu a spolu s máslem ji zvolna duste až pustí šťávu a zavoní. Pak přidejte
  • cukr a nechte směs lehce zkaramelizovat. Přidejte citronovou šťávu a kůru
  • (případně citronovou pastu), trochu soli a strouhaný kokos. Vše dobře
  • promíchejte a nechte zchladnout. Do vzniklé mrkvové kaše pak zapracujte vejce a
  • postupně i mouku promíchanou s jedlou sodou. Vzniklou hmotu vložte do formy
  • vymaštěné máslem a vysypané kokosem a pečte při teplotě 160–170 °C 45 minut.
  • Dort nechte vychladnout, nejlépe do druhého dne. Následně ho prokrojte
  • uprostřed a promažte i omažte a ozdobte krémem připraveným z přírodního
  • krémového sýru, citronové šťávy a cukru ztuženého trochou ztužovače rozmíchaného
  • v teplé vodě či mléce.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásný dort a určitě moc dobrý. Vše, co je s mrkví, chutná moc dobře a je vláčné.

  2. mrkvové dezerty mi moc chutnají

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    parádní foto dortu

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account