Cuketové komínky s mozzarellou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 5 minutes
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Mozzarella
  • Sůl, pepř
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Sýrová omáčka s apetitem

Instrukce

  • Také máte na zahrádce cuketu a už nevíte, co s ní?
     
    Nevím, proč ty cukety rostou jako šílené. Už jsem dělala cuketové zelí, guláš z cukety a s fazolemi, cuketovou buchtu, cuketu plněnou masem  a naposledy jsem je smažila.  Následně jsem však byla nespravedlivě obviněna svým přítelem, že ho chci tou cuketou zabít. To kvůli tomu smažení.
    A sousedi? Ti se přede mnou už schovávají, abych jim zase nevnutila  další cuketu.
    Ale nevadí. Cuketa je velice inspirativní.
    Proč neuvařit něco zdravého a chutného?
    Cuketu jsem nejdříve důkladně omyla a překrojila na několik částí. Já jsem měla celkem velikou, takže těch částí bylo pět. Takto připravené cukety jsem dala vařit do vody na 5 minut.
     
    Mezitím jsem si připravila nádivku z další nastrouhané cukety, z nastrouhané mozzarelly a z vajíčka. Přidala špetku soli, špetku pepře a prolisovaný česnek. Ten se hodí vždy jako ochrana proti upírům.
     
    Cukety jsem vyjmula z vody, nechala zchladit a vydlabala vnitřek tak, abych neprošla až přes dno.
     
    Připravenou nádivkou jsem naplnila uvařenou cuketu.
     
    Poté jsem každý takto vzniklý komínek potřela sýrovou omáčkou s apetitem v sáčku.
     
    Všechny komínky cukety jsem uložila na pekáč a dala je péct na 180 °C asi na půl hodiny.
     
     
    Výsledek byl velmi chutný a zdravý.
     
    Přeji krásné inspirativní tvoření s cuketou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account