Maki Sushi
Ingredience
- 100 g
- rýže na sushi
- 40 ml
- rýžového octa
- 100 g
- lososa na sushi
- avokádo
- okurka
- 3 listy
- mořských řas Nori
- wasabi pasta
- nakládaný zázvor k podávání
- sójová omáčka dle chuti
Instrukce
- 1
- Rýži propláchneme ve studené vodě a necháme cca 20 minut odstát. Poté scedíme a přivedeme k varu v 350 ml vody. Necháme vařit cca 10 minut a poté 20 minut odstát.
- 2
- Odstátou rýži smícháme s rýžovým octem a necháme opět 30 minut odstát.
- 3
- Okurku, lososa a avokádo si nakrájíme na proužky. Listy mořských řas nastříháme na plátky. Navlhčíme si ruce a na plátky mořských řas rozprostřeme rýži. Na rýži pokládáme dále okurku, lososa či avokádo a poté celou řasu zabalíme pomocí rolovací podložky na sushi.
- 4
- Dále rolku nakrájíme na malé kousky. Kousky sushi podáváme se sójovou omáčkou, naloženým zázvorem a wasabi pastou
Vypadá to pěkně, ale ještě jsem také neochutnala.
sushi jsem ještě nikdy nejedla, tak netuším, zda by mi to chutnalo…ale starší vnučka (9 let) ho má moc ráda, i si přála za vysvědčení návštěvu v sushi restauraci
suši mě nijak neoslovilo, ochutnala jsem, ale že bych to musela dělat doma nebo za to platit v suši baru, to ne