skořicový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 koláč
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 125 g máslo
  • 165 g cukr krupice
  • 2 ks vejce
  • 300 g hladká mouka
  • 0,50 balíček prášek do pečiva
  • 185 ml mléko
  • rumové aroma trochu

Drobenka:

  • 125 g máslo
  • 150 g hladká mouka
  • 150 g hnědý cukr krystal
  • 0,50 balíček skořice - mletá

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 180°C. Formu o průměru 24 - 26 cm vymažeme a vysypeme.
  • Máslo s cukrem vyšleháme do nadýchané pěny, pak zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a tuto směs po částech zapracujeme do vaječné pěny. Nakonec vmícháme mléko.
  • Všechny přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Polovinu těsta dáme do přípravné formy, rovnoměrně rozetřeme a posypeme 1/2 drobenky. Na drobenku opatrně naneseme zbytek těsta, rovnoměrně rozetřeme po celé ploše, posypeme zbytkem drobenky a pečeme dozlatova.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Recept mě zaujal. Skořici máme rádi.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zase tolik cukru, za mě je to zbytečné 🙁

  3. Zajímavý dezert, jen jestli nebude moc “dusivý”., možná bych přikrájela na kostičky jablíčka.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account