skořicový koláč
Ingredience
- 125 g máslo
- 165 g cukr krupice
- 2 ks vejce
- 300 g hladká mouka
- 0,50 balíček prášek do pečiva
- 185 ml mléko
- rumové aroma trochu
Drobenka:
- 125 g máslo
- 150 g hladká mouka
- 150 g hnědý cukr krystal
- 0,50 balíček skořice - mletá
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 180°C. Formu o průměru 24 - 26 cm vymažeme a vysypeme.
- Máslo s cukrem vyšleháme do nadýchané pěny, pak zašleháme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a tuto směs po částech zapracujeme do vaječné pěny. Nakonec vmícháme mléko.
- Všechny přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Polovinu těsta dáme do přípravné formy, rovnoměrně rozetřeme a posypeme 1/2 drobenky. Na drobenku opatrně naneseme zbytek těsta, rovnoměrně rozetřeme po celé ploše, posypeme zbytkem drobenky a pečeme dozlatova.
Recept mě zaujal. Skořici máme rádi.
zase tolik cukru, za mě je to zbytečné 🙁
Zajímavý dezert, jen jestli nebude moc “dusivý”., možná bych přikrájela na kostičky jablíčka.