Rohlíčky s povidly
Ingredience
- 500 g hladká mouka
- 350 ml mléko
- 125 g rozpuštěné máslo
- 42 g droždí čerstvé
- 1 lžíce moučkový cukr
- 1 lžíce sůl
- švestková povidla na plnění
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
Instrukce
- Do mísy nasypte hladkou mouku a do důlku uprostřed vlijte vlažné mléko s rozpuštěným máslem. Přidejte rozdrobené droždí s moučkovým cukrem a solí. Nejprve rozmíchejte vidličkou všechny tekutiny a poté zpracujte vařečkou nebo kuchyňským robotem s hnětacím hákem měkké těsto. Zpracovávejte ho do té doby, až se těsto přestane lepit ke stěnám.
- Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte kulatou placku silnou asi 0,5 cm. Rádýlkem nebo ostrým nožem ji rozdělte na 8 trojúhelníků (jako když krájíte dort).
- Na užší stranu každého trojúhelníku dejte lžíci povidel a směrem ke špičce zarolujte rohlíček. Jeden po druhém naskládejte ve větším rozestupu na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
- Rohlíčky pečte ihned v troubě rozehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Po upečení je posypte moučkovým cukrem a vychladlé podávejte.
krásné a jistě dobré
Povedené rohlíčky a moc dobré.
Švestková povidla máme s mužem oba rádi, věřím, že rohlíčky budou výborné.