Těstoviny s květákovou omáčkou

Vytisknout recept
Rychlá večeře, kterou jistě uctíte hladové strávníky.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 0,50 ks květák
  • 300 ml mléko polotučné
  • 100 g máslo
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 400 g těstoviny
  • 1 hrst petželka
  • růžový pepř

Instrukce

  • Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a ještě horké promíchejte s květákovou omáčkou. Přidejte nasekanou petržel a ještě jednou promíchejte. Porce na talíři také zasypte petrželí a trochou růžového pepře.
8 Komentářů
  1. MartinaBěhalová 2 roky ago

    Dobrý recept květák máme rádi.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    Květák mi nedělá dobře a teď ho nemůže ani manžel, ani brokolici, škoda, chutnalo by mi.

  3. VěraTománková 2 roky ago

    tak to je paradni napad

  4. KateřinaLustigová 2 roky ago

    5 stars
    Nevařila jsem určitě tento recept naposledy 🙂

  5. KateřinaLustigová 2 roky ago

    Zkoušela jsem i s kokosovým mlékem a myslím, že super výsledek 🙂 děkuji za inspiraci 😉

  6. 5 stars
    Děkuji za nový pěkný recept.

  7. Tak to by vůbec nemuselo být marné a nebo z brokolice, že by bylo barevnější, to vyzkouším, díky….

  8. Tohle zní chutně! Klidně bych to naservírovala i k obědu. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account