Těstoviny s květákovou omáčkou
Ingredience
- 0,50 ks květák
- 300 ml mléko polotučné
- 100 g máslo
- 1 stroužek česnek
- sůl
- pepř mletý
- 1 špetka muškátový oříšek
- 400 g těstoviny
- 1 hrst petželka
- růžový pepř
Instrukce
- Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a ještě horké promíchejte s květákovou omáčkou. Přidejte nasekanou petržel a ještě jednou promíchejte. Porce na talíři také zasypte petrželí a trochou růžového pepře.
Dobrý recept květák máme rádi.
Květák mi nedělá dobře a teď ho nemůže ani manžel, ani brokolici, škoda, chutnalo by mi.
tak to je paradni napad
Nevařila jsem určitě tento recept naposledy 🙂
Zkoušela jsem i s kokosovým mlékem a myslím, že super výsledek 🙂 děkuji za inspiraci 😉
Děkuji za nový pěkný recept.
Tak to by vůbec nemuselo být marné a nebo z brokolice, že by bylo barevnější, to vyzkouším, díky….
Tohle zní chutně! Klidně bych to naservírovala i k obědu. 🙂