Go Back
+ osoby

Těstoviny s květákovou omáčkou

Vytisknout recept
Rychlá večeře, kterou jistě uctíte hladové strávníky.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 0,50 ks květák
  • 300 ml mléko polotučné
  • 100 g máslo
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř mletý
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 400 g těstoviny
  • 1 hrst petželka
  • růžový pepř

Instrukce

  • Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a ještě horké promíchejte s květákovou omáčkou. Přidejte nasekanou petržel a ještě jednou promíchejte. Porce na talíři také zasypte petrželí a trochou růžového pepře.