Mrkvánky
Ingredience
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 500 g čekankového sirupu
- 200 g ovesných vloček
- 200 g povoleného másla
- 200 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- 150 g strouhané mrkve
- vejce
- 8 g kypřicího prášku s vinným kamenem
- 4 g jedlé sody
- 4 g skořice
- 2 g soli
- + povidla
Instrukce
POSTUP:
- Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
- Podle chuti je možné přidat i rozinky nebo brusinky.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Tvořte malé bochánky. Nechte dostatečné rozestupy.
- Pečte při 180 °C 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení.
- Když zlátnou okraje, je hotovo.
- Mrkvánky nechte chladnout na plechu.
Koláčiky naozaj vyzerajú mňamkovo.
Už aj mám receptík uložený.
No zaujímalo by ma,či povifla- dávate do celého cesta a zamiešate,alebo nejako z neho robíte náplň
Koláčiky naozaj vyzerajú mňamkovo.
Mňam, to by mi chutnalo. Jen mám problém s povidly, povětšinou mi ze všech šátečků a pod. vytečou.
Dobrý nápad, určitě vyzkouším.
Mrkvanky miluju, už dlouho se na ně chystám 🙂
Jojo, mrkvánky a ještě navíc plněné povidly, to musí být dobrota, ale my se doma sladkému zcela vyhýbáme…