Borůvková marmeláda

Vytisknout recept
Skladujeme v temnu a chladu.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • borůvek
  • 550 g
  • cukru
  • 1
  • pektogel
  • 0.5 lžičky
  • kyseliny citronové

Instrukce

  • 1
  • Borůvky přebereme a očistíme. V hrnci je podrtíme a prosypeme cukrem. Necháme asi 15 minut odstát.
  • 2
  • Borůvky přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí (asi 15 až 30 minut).
  • 3
  • Vmícháme pektogel s kyselinou citronovou, rozmícháme a na talířku otestujeme, jestli kapka marmelády želíruje.
  • 4
  • Plníme do čistých sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
3 Komentářů
  1. Dělám každoročně, jako ostatně i z dalšího ovoce. Není nad domácí zavařeniny.

  2. 5 stars
    Borůvková marmeláda je super.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    džemy dělám, jí je manžel… já několikrát za rok mám slabou vrstvu na palačince…. a dělám i borůvkové 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account