Dobré jídlo je požitek a k Vánocům patří stejně nezbytně jako vánoční stromek, zejména pak cukroví. To ale u mnohých z nás dnes působí i jako strašák, a tedy něco, kvůli čemuž může snadno přijít vniveč veškeré úsilí, jež jsme během celého roku v rámci snahy o zhubnutí vynaložili.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
300gcelozrnné pšeničné mouky
500gčekankového sirupu
200govesných vloček
200gpovoleného másla
200gnahrubo nasekaných vlašských ořechů
150gstrouhané mrkve
vejce
8gkypřicího prášku s vinným kamenem
4gjedlé sody
4gskořice
2gsoli
+ povidla
Instrukce
POSTUP:
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
Podle chuti je možné přidat i rozinky nebo brusinky.
Plech vyložte pečicím papírem.
Tvořte malé bochánky. Nechte dostatečné rozestupy.
Pečte při 180 °C 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení.