Go Back
+ osoby

Mrkvánky

Vytisknout recept
Dobré jídlo je požitek a k Vánocům patří stejně nezbytně jako vánoční stromek, zejména pak cukroví. To ale u mnohých z nás dnes působí i jako strašák, a tedy něco, kvůli čemuž může snadno přijít vniveč veškeré úsilí, jež jsme během celého roku v rámci snahy o zhubnutí vynaložili.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 500 g čekankového sirupu
  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g povoleného másla
  • 200 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 150 g strouhané mrkve
  • vejce
  • 8 g kypřicího prášku s vinným kamenem
  • 4 g jedlé sody
  • 4 g skořice
  • 2 g soli
  • + povidla

Instrukce

POSTUP:

  • Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
  • Podle chuti je možné přidat i rozinky nebo brusinky.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • Tvořte malé bochánky. Nechte dostatečné rozestupy.
  • Pečte při 180 °C 12 až 15 minut. Čím větší bochánek, tím více času na pečení.
  • Když zlátnou okraje, je hotovo.
  • Mrkvánky nechte chladnout na plechu.