Salát s cavatappi, kuřecím masem marinovaným v chipotle a rajčatovo-chilli salsou
Ingredience
- 400 g Adriana Cavatappi
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce chipotle
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 4 čerstvá rajčata nakrájená na malé kostičky
- 1 červená cibule nakrájená na malé kostičky
- 1 chilli paprička nakrájená na malé kostičky
- šťáva z limety dle chuti
- 2 baby gem saláty
- 100 g sterilované kukuřice
- 1 svazek ředkviček nakrájených na plátky
- 1 svazek koriandru nakrájeného na kousky
- 2 avokáda nakrájená na plátky
- sůl a pepř dle chuti
Instrukce
- Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte, aby se těstoviny neslepily. Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem, chipotle (mexickou pastou z uzených a fermentovaných papriček jalapeňo), přidejte slunečnicový olej, dobře promíchejte a dejte marinovat na 1 hodinu při pokojové teplotě. Rozehřejte pánev, přidejte marinované maso, opečte z obou stran a dejte stranou. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, chilli papričku, ochuťte solí, pepřem, limetovou šťávou a olivovým olejem. V salátové míse smíchejte uvařené těstoviny, salát baby gem, kukuřici, ředkvičky, koriandr a ochuťte rajčatovo-chilli salsou. Naservírujte na talíř, přidejte avokádo, kuřecí maso nakrájené na plátky a ozdobte lístky koriandru.