Tex-Mex burrito chilli con carne s cornetti rigati a čedarem
Ingredience
- 400 g Adriana Cornetti rigati
- 50 ml slunečnicového oleje
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- sušené chilli dle chuti
- 1 bobkový list
- 500 g mletého hovězího masa
- 800 g loupaných rajčat
- 400 g uvařených červených fazolí
- 4 to rtilly
- 400 g strouhaného sýru čedar
- sůl a pepř dle chuti
Instrukce
- Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, papriku, kmín, chilli, hovězí maso a orestujte. Ochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka. Přidejte fazole a krátce provařte. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Tortillu potřete směsí chilli con carne, přidejte uvařené těstoviny, čedar a zabalte. Zapečte v troubě rozpálené na 180 °C. Rozkrojte tortilly na poloviny a naservírujte na talíř.
Přítel miluje pálivé, mexické jídlo a plněné tortilly také. Děláme si takové směsi do tortill často, ale chtěla jsem to posunout na lepší úroveň. Přítel má narozeniny, tak jsem zkusila udělat tuhle alternativu našeho oblíbeného jídla. Musím říct, že jsem ho rozhodně nedělala naposled. Moc nás zaujalo a chutnalo. Díky výbornému jídlu a dárku z https://www.uvex-safety.cz/cs/ byly narozeniny na jedničku. Za recept děkuji a doporučuji. Vážně výborné.
Moc dobré jídlo.