Go Back
+ servings

Tex-Mex burrito chilli con carne s cornetti rigati a čedarem

Vytisknout recept
Připravte si skvělé semolinové těstoviny na mexický způsob.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Mexická
Keyword těstoviny
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Cornetti rigati
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sušené chilli dle chuti
  • 1 bobkový list
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 800 g loupaných rajčat
  • 400 g uvařených červených fazolí
  • 4 to rtilly
  • 400 g strouhaného sýru čedar
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Rozehřejte hrnec, přidejte slunečnicový olej, cibuli a nechte zesklovatět. Přidejte česnek, papriku, kmín, chilli, hovězí maso a orestujte. Ochuťte solí a pepřem, přidejte rajčata, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka. Přidejte fazole a krátce provařte. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Tortillu potřete směsí chilli con carne, přidejte uvařené těstoviny, čedar a zabalte. Zapečte v troubě rozpálené na 180 °C. Rozkrojte tortilly na poloviny a naservírujte na talíř.

Notes