Krásné slunné počasí přímo vybízí k tomu, abychom strávili víc času venku. A i když existuje spousta aktivit, které vás ven vylákají a rozpohybují vás, nic se nevyrovná poklidnému pikniku v trávě. Co ale s sebou zabalit do piknikového koše? Ano, vystačíte si s bagetou a sýrem, ale my víme, jak vyladit vaši piknikovou tabuli k dokonalosti. Vyzkoušejte tři nové recepty (nejen) do trávy.

Inspirace pro menu na váš piknik: 

Foto: Shutterstock

Crostiny s červenou řepou

Perfektní toasty tak trochu jinak? Kombinace červené řepy a zakysané smetany vás okouzlí. 

Ingredience:

1/2 balení zakysané smetany

2 polévkové lžíce křenu

1/2 balení žitného chleba (opečeného)

1 vařená řepa (konzervovaná, zavařená nebo upečená)

1/2 balení sýru feta

Čerstvá máta nebo kopr (podle chuti)

Čerstvě namletý pepř

Sůl

Postup:

1. V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a pepř a sůl. Vmíchejte rozmixovanou řepu a mátu. 

2. Pomazánku namažte na chleba, posypte špetkou soli, rozdrobeným sýrem feta a čerstvou mátou nebo koprem.

Foto: Shutterstock

Meloun s proscuittem a mozzarellou

Jednoduché, chutné a ve všech ohledech geniální.

Ingredience:

Meloun Cantaloupe

1 balení šunky proscuitto

1 balení mozzarella mini

Čerstvá bazalka

Dresink: 

1 lžíce medu

1 lžíce hořčice

1 – 2 lžíce oleje

1 – 2 lžíce balsamika

sůl

Postup:

1. Meloun si nakrájíme na měsíčky a každý měsíček obalíme tenkým plátkem šunky proscuitto. Párátkem pak ke každému měsíčku připevníme malou mozzarellu.

2. Všechny ingredience na dresink smícháme a vezmeme na piknik s sebou v oddělené nádobě. Na místě pak jednotlivé měsíčky melounu pokapeme dresinkem a ihned podáváme.

Foto: Shutterstock

Quesadilla se šunkou a sýrem Brie

Ideální piknikové menu se bez zapečených tortill prostě neobejde. Vyzkoušejte je tentokrát s lahodným francouzským sýrem. 

Ingredience:

4 velké tortilly

2 lžičky dijonské hořčice

2 lžičky celozrnné hořčice

1 balení parmské šunky

1 balení sýru Brie

Postup: 

1. Tortilly potřeme hořčice a na jednu stranu navrstvíme šunku spolu se sýrem Brie. Placku přeložíme na půl a položíme na pečící papír. Můžeme grilovat v troubě nebo na přenosném grilu. 

2. Jakmile bude povrch tortill zlatavý a sýr se roztaví (cca 2 minuty), vyndáme na připravené prkénko a nakrájíme na trojúhelníčky. 

3. Podle libosti můžeme ochutit balsamikovým octem a bylinkami.

Foto: Shutterstock

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
2 Komentářů
  1. Zajímavé recepty. Ráda vyzkouším.

  2. Romana Mlynářová 2 roky ago

    To jsou lákavé dobroty

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account