Krásné slunné počasí přímo vybízí k tomu, abychom strávili víc času venku. A i když existuje spousta aktivit, které vás ven vylákají a rozpohybují vás, nic se nevyrovná poklidnému pikniku v trávě. Co ale s sebou zabalit do piknikového koše? Ano, vystačíte si s bagetou a sýrem, ale my víme, jak vyladit vaši piknikovou tabuli k dokonalosti. Vyzkoušejte tři nové recepty (nejen) do trávy.
Inspirace pro menu na váš piknik:
Crostiny s červenou řepou
Perfektní toasty tak trochu jinak? Kombinace červené řepy a zakysané smetany vás okouzlí.
Ingredience:
1/2 balení zakysané smetany
2 polévkové lžíce křenu
1/2 balení žitného chleba (opečeného)
1 vařená řepa (konzervovaná, zavařená nebo upečená)
1/2 balení sýru feta
Čerstvá máta nebo kopr (podle chuti)
Čerstvě namletý pepř
Sůl
Postup:
1. V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a pepř a sůl. Vmíchejte rozmixovanou řepu a mátu.
2. Pomazánku namažte na chleba, posypte špetkou soli, rozdrobeným sýrem feta a čerstvou mátou nebo koprem.
Meloun s proscuittem a mozzarellou
Jednoduché, chutné a ve všech ohledech geniální.
Ingredience:
Meloun Cantaloupe
1 balení šunky proscuitto
1 balení mozzarella mini
Čerstvá bazalka
Dresink:
1 lžíce medu
1 lžíce hořčice
1 – 2 lžíce oleje
1 – 2 lžíce balsamika
sůl
Postup:
1. Meloun si nakrájíme na měsíčky a každý měsíček obalíme tenkým plátkem šunky proscuitto. Párátkem pak ke každému měsíčku připevníme malou mozzarellu.
2. Všechny ingredience na dresink smícháme a vezmeme na piknik s sebou v oddělené nádobě. Na místě pak jednotlivé měsíčky melounu pokapeme dresinkem a ihned podáváme.
Quesadilla se šunkou a sýrem Brie
Ideální piknikové menu se bez zapečených tortill prostě neobejde. Vyzkoušejte je tentokrát s lahodným francouzským sýrem.
Ingredience:
4 velké tortilly
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžičky celozrnné hořčice
1 balení parmské šunky
1 balení sýru Brie
Postup:
1. Tortilly potřeme hořčice a na jednu stranu navrstvíme šunku spolu se sýrem Brie. Placku přeložíme na půl a položíme na pečící papír. Můžeme grilovat v troubě nebo na přenosném grilu.
2. Jakmile bude povrch tortill zlatavý a sýr se roztaví (cca 2 minuty), vyndáme na připravené prkénko a nakrájíme na trojúhelníčky.
3. Podle libosti můžeme ochutit balsamikovým octem a bylinkami.
Foto: Shutterstock
Autorka: Lucie Janotová
Zajímavé recepty. Ráda vyzkouším.
To jsou lákavé dobroty