Bezlepkový beránek

Vytisknout recept
Receptů na velikonoční beránky existuje bezpočet. Tento bezlepkový má ještě jednu zvláštnost, chutná po vaječném koňaku. Na konci najdete ještě další tipy.
Kategorie Bez lepku, Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova beránek, bezlepkový, tradiční, Velikonoce
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 8 osob
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 90 g kokosového cukru
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml oleje
  • 250 ml vaječného koňaku
  • 150 g kokosové mouky Alika zakoupíte na Marketu Ženy s.r.o.
  • 80 g Gustinu či Solamylu
  • 1 ks prášku do pečiva

Instrukce

  • Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
  • Přidáme další ingredience a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • Nalijeme do formy a pečeme 5 minut na 170 °C a 30 minut na 160 °C.

Notes

Pár tipů na závěr:
Kokosovou mouku (ale stejně dobře můžete použít i mandlovou, lískooříškovou či arašídovou) zakoupíte na Marketu Ženy s.r.o.
Těsta budete mít pravděpodobně více, než se vejde do formy na beránka. Mně to tedy tak vyšlo, jinak by mi beránek šel naproti 🙂 Zbylé těsto tedy nalijte do formiček na muffiny a máte alespoň něco pro ty, co by vám chtěli zakrojit do beránka dřív, než chcete.
Chcete-li si trochu pohrát, můžete z muffinů udělat malé ovečky za pomoci krému, například z kokosového pudinku a trochy vaječného koňaku. Další dozdobení už je pak na vaší fantazii. 
Dobrou chuť!
1 Komentář
  1. 5 stars
    Super. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account